Att få göra boken om våra svenska motocrosslegender har varit bland det roligaste jag gjort

För andra gången i mitt liv gläds jag att ha fått förmånen att producera ett exklusivt bokverk. Den tidigare, som presenterades för världens Mercedes Benz-entusiaster utkom 1993 och är idag ett eftertraktat samlarobjekt. Den handlar om trettiotalets Mercedes Benz Kompressormodeller och är av typ exklusiv bilbroschyr. Förutom detta bokverk har jag utkommit med ytterligare tre böcker, samtliga fackböcker. Men det är inom veteranmotocrossen jag ägnat den mesta av min fritid ända sedan 1970, då jag gjorde mitt första motocrossreportage. Dock fanns intresset i min tidiga ungdom. Jag kom då i kontakt med personalen på Litoverken i Helsingborg. I mitten av åttiotalet fick jag förmånen att lära känna några av våra mest kända motocrosslegender vilket resulterade i en fin vänskap och ett flertal reportage om de. Min bok om Lito 500 cc motocrossmaskin såldes snabbt slut. Jag har ett förflutet som arrangör för några motorhistoriska evenemang som det än idag talas om.

I motocrosslegenders spår är min fjärde bok. Deras värld var Borstahusen utkom 2013, Affärslivet i Borstahusen förr och nu utkom 2017 och Tidernas hästaffärer utkom 2019. Om dessa kan du läsa på hemsidan landsbygdensbok.se

Bo Ingvar Svensson

2020