Snacka om att vara torr i mun efter allt snackande 

Om vi var glada, jag och Janne ”Smeen” Persson efter att vi gång efter annan åter fick berätta om bokens tillkomst? Jo, det var vi. Helgen vid Sviestads 56-års race blev en mer lyckad lansering av boken I motocrosslegenders spår, än vad vi förväntade oss. Min mun hann ibland knappt att dra in syre mellan alla orden jag ”serverade” gänget som visade intresse av att köpa sig ett signerat ex. Resultatet blev också att jag lät blecket från kulspetspennan flyta ut på en av bokens första sidor, medan köparen vände sig mot sin kompis och föreslog honom att även han skulle köpa sig en bok. Det gjorde han. Då det var som flest monterbesökare och min mun var i full verksamhet, utkom dagens middag på ett fat med pasta och köttfärssås, serverat av Janne ”Smeen”, en gång svensk sidvagns SM-mästare och numera en superglad legend inom svensk sidvagnsmotocross. Janne såg nämligen till under helgen att vi tillförde oss välbehövlig införsel av mat i våra kroppar. Och, då han inte gjorde det, berodde det på att någon av sidvagnsförarna och ”burkarna” som körde denna helg, givetvis ville ha ett snack med sin ”idol” Janne ”Smeen” Persson.

– Herregud, vilka stora bilder i boken å tung en den. För faen, ente går de å läsa en ”tegelsten” då man lagt saj i sängen. Då slår man ju ihäl saj! Nä.. ja får väl lägga den på köksbordet å läsa där.

– Synd, sa några, som menade att om nu evenemanget hade varit öppet för allmänheten, hade ni säkerligen fått sålt fler böcker, en sånn bok har väl aldrig gjorts!

Ja, kommentarerna var många och roliga, mest rörande bilderna som ingen av de sett. Att det ibland var svårigheter att inlyssna besökarnas kommentarer berodde på det eviga surrandet från de förbipasserande crossförarna med ögonen fokuserade på att rulla ut på den förnämliga motocrossbanan som Sviestad kan ståta med. Vilket fint arrangemang som banans tävlingsansvarige Jonny Larsson och hans medhjälpare fixade denna helg. Jag och Janne bugar djupt för det oerhört fina bemötande som dessa serverade oss. Medan vi senare på kvällen satt i vår husbuss och lät några centilitrar av märket ”positivitetsvatten” rinna ner i våra halsar, knasstrade det åter till i min mobil vars display informerade mig om att Christer Christensson, ägare till MC-Collection på Tidö Slott, tyckte att boken var alldeles förträfflig. Nu har jag och Christer bestämt oss för ett kommande samarbete där vår bok ska kunna köpas på hans fina MC-museum.

– Bosse, för faen sa Janne, tänk att ja fortfarande får signaler om att det finns sidvagnsförare av idag som fortfarande ser mig som deras idol, sånt gör maj glad så att ja får svårt att sova inatt.

-Ja, å jag Janne, e ju glad att lanseringen av boken blev som den blev. Synd bara att bokens uppdragsgivare Göran Helldin, just denna helg blev sjuk. Han skulle ju givetvis också vara värd att få uppleva allt det positiva du å ja fått uppleva.

Klockan var väl nästan ett på natten då båda mina ögonlock såg till att allt mindre ljus inkom i ögonen. Däremot fortsatte den ”hjärnliga” aktiviteten att aktivera mitt tankesystem för att i möjligaste mån undvika att insomningsfunktionen skulle infinna sig. Den lyckades. För jag kom att tänka på så kul det var att återigen få träffa Peter Isgren från Svemo, en mysig person som kom och besökte oss i vår monter och skänkte mig och Janne sin positiva attityd. Efter tanken på honom infann sig mörkret bakom båda mina stängda ögon. Då var Jannes mun också stängd, kanske beroende på att allt för mycket syre inkommit den vägen under de sista av lärdagskvällens timmar.

Bildtext: Här några talande bilder från evenemanget på Sviestad. Att inga namn finns till bilderna beror på att Bosses ork endast tillät att trycka av avtryckaren på kameran. Inuti hans mun var det nämligen snustorrt.

Här några crossentusiaster som villigt ställde upp för avfotografering, efter att författaren ”i egen hög person”
berättat för de om bokens tillkomst. Om de köpte boken? Javisst och nöjda och glada var de.  

WordPress Video Lightbox Plugin