En liten julhälsning från författaren

Till alla Ni som följt med i mitt ”motocrosspår” ända fram över mållinjen, där bordet var dukat med världens mest unika motocrossbok. Ni ska veta hur oerhört  glad jag är att Ni visat så stort intresse för boken. Den tanke fanns inte i mitt huvud att folk skulle ringa mig, skriva brev, sms:a och maila mig för att uttrycka Er hur glada Ni blivit för boken. Jag har fler än många gånger blivit rörd till tårar. Tack snälla Ni motocrossnördar!

Framtida projekt. Jodå, visst finns de. I min dator finns några nya projekt som jag då och då arbetar med. I min vänsfär finns ett par personer som jag har hög tillit till, vars blod också består av högklassig motorolja. När deras ögon läser igenom alla de rader av ord jag författat, är de oerhört vakna för felaktigheter och kommer med förslag till mig om hur de anser jag istället bör skriva. Men, nu har jag för avsikt att ”köra ur motocrosspåret” för att fira Jul och Nyår.

Från mig till Er en liten ”miniberättelse”

Han var folkets Saxtorpsidol nummer ett 

Med fullt gaspåslag så att bakhjulet sätter sprätt på gruset som tillfälligtvis lämnar marken, precis som Bills framhjul gör, går det fruktansvärt fort. De andra ligger efter. Två kamrers ridåslutare medför att de båda fotograferna fångar ögonblicket för eftervärlden. Att de just fångar Bill Nilsson, han som av journalisterna och folket blev omnämnd med tilltalsnamnet ”Buffalo”, beror på att hans åkstil sågs som den mest spektakulära och således ”folkvänlig”. Redan i femtiotalets mitt var det allmän känt att han dessutom var lika snabb ”i mun” som i spåret, vilket hans konkurrenter var väl medvetna om.

Det är det uppkavlade armars tid. Sommarvärmen ligger tät över saxtorpssanden Utmed gruskullen finns några som fått tillåtelse att befinna sig inne på banan. Deras ögon följer intensivt Bills framfart på bakhjulet och redan längtar de till att Bill åter far förbi de på nästa varv. Han är ju deras idol. Det är åter folkfest och tusentals människor förflyttar sig hit och dit, allt i förhoppning att få en ännu bättre plats att följa söndagens finalheat. En del släpar sina matkorgar med sig innehållande diverse njutbart för en hungrig mage, som högst troligt utspädes av en vanligt förekommande festdryck. De som befinner sig invid gruskullen är lyckligt lottade, ty de har chansen att få en autograf av sin idol Bill Nilsson, efter att han rullat in i depån med ännu en vunnen seger att stoppa in i bokhyllan, där de tidigare vunna blankpolerade pokalerna redan trängs och kastar sitt silverskimmer i vardagsrummet.

WordPress Video Lightbox Plugin